Problem jest tego typu, że podczas jazdy zaczeła mrugać kontrolka świec żarowych (sprężynka). Z silnikiem nic się nie dzieje normalnie pracuje i uruchamia się. Czy mruganie tej kontrolki oznacz że nie działają mi świece żarowe (rok temu wymieniłem na nowe), może jakiś przekaźnik szlak trafił. Proszę o pomoc gdzie mam szukać przyczyny i czy jest nadzieja że obejdzie się bez wizyty w warsztacie. Widomo wymienią jakiś bezpiecznik czy przekaźnik za parę złoty a kasują jakby wykonali remont główny silnika.
Sprawdzę światła stopu! Tylko co mają światła stopu do mrugania kontrolki świec żarowych? Czytałem w książce obsługi że mruganie kontrolki świec żarowych jest spowodowane awarią układu wstępnego grzania świec?
leon1966
miałem ten sam problem Widzisz kolego mają wielkie znaczenie. Stawiam na czujnik stopu. Mi wszystkie żarówki świeciły, miałem ten problem w zeszła zimę, ale jakoś to olałem i przeszło mi już ten problem Może w zimie się powtórzy wtedy wrócę do tematu :wink:
Faktycznie byłem sprawdzić światła stopu i masz rację nie działa mi stop!!! Najprawdopodobnie poszedł mi czujnik. Kurcze przejechałem bez stopu prawie 50 km, dobrze że nienapotkałem policji.
Komentarz